Eisma Content Marketing

Eisma Content Marketing is ontstaan vanuit de uitgeverij Eisma Media Groep. De Eisma Media Groep is de holding van B2B uitgeverijen Eisma Businessmedia, Eisma Bouwmedia, Eisma Industriemedia en Eisma Horsesmedia én de educatieve uitgeverij Eisma Edumedia. Steeds vaker melden klanten van deze BV’s zich met de vraag of de Eisma Media Groep hen kan helpen ‘met het vertellen van hun verhaal’.

Het initiatief Eisma Content Marketing is voor de Eisma Media Groep dan ook een hele logische stap: uitgeven zit al zo’n 150 jaar in ons DNA. We kennen onze doelgroepen en spreken hun taal en die van hun klanten. Bovendien werken we met ervaren journalisten en redacteuren die weten hoe een sector zich beweegt.

Werkwijze

Aangezien de creatie en verspreiding van verhalen voor klanten anders tot stand komt dan het schrijven voor de onafhankelijke merken van Eisma Media Groep, heeft Eisma Content Marketing een eigen team. Samen met de klant kijken we wie welke rollen invult binnen de content marketing. De 6 rollen binnen content marketing die wij onderscheiden zijn:

  1. Strateeg content marketing
  2. Hoofdredacteur
  3. Programmamaker
  4. Reporter
  5. Contentmanager
  6. Kijkcijferanalist

Onze missie

Alleen adverteren is tegenwoordig als bedrijf niet meer voldoende. Zowel bestaande als potentiële klanten willen verhalen lezen over het wat, waarom en hoe van uw bedrijf, product of dienst. Steeds meer bedrijven in de bouwsector gaan daarom aan de slag met het maken van verhalen.

Met onze eigen methode helpt Eisma Content Marketing daar graag bij. Samen met jou, onze klant, kunnen we een contentstrategie bepalen en helpen met de uitvoering van deze strategie. Zo schrijven wij blogs, persberichten en artikelen, maken we professionele video’s, animaties en infographics en kunnen we helpen bij de organisatie van een webinar. Dit wordt allemaal geproduceerd voor jouw eigen kanalen en jouw eigen doelgroep. Zo helpen we je met het ontwikkelen van uw eigen publiek.

Onze visie

Onze visie is ‘het creëren en verspreiden van waardevolle content om een loyaal en betrokken publiek te vinden, te binden en te activeren’.

Kortom: Eisma Content Marketing helpt je uitgeven! 

Over Inge van Ditshuizen

Inge van Ditshuizen is manager van Eisma Content Marketing.