Ga naar hoofdinhoud

Wat is content marketing?

kantoor werken smartphone content marketingContent marketing gaat over het creëren, distribueren en beheren van content waarbij de content het doel heeft om klanten aan te trekken, te behouden, te activeren of omzet binnen een bedrijf of organisatie te vergroten. In deze content staat nooit een product of dienst centraal, maar altijd de interesses van het publiek.

Als uitgeverij is Eisma Media Groep gewend om verhalen te maken én te verspreiden. Dit doen we nu met onze nieuwe tak Eisma Content Marketing ook voor anderen; zo kunnen we voor andere bedrijven inspirerende en informatieve verhalen maken en distribueren. Deze bedrijven helpen we zo met het vinden, binden en activeren van hun publiek.

Meer over het maken van een content marketing-strategie.

Waarde van content marketing

Met content marketing bouw, groei en bind je een doelgroep van potentiële klanten door het maken en delen van artikelen, podcasts, video’s en andere content. De manier hoe mensen informatie tot zich nemen en verwerken loopt sterk uiteen. Content marketing is dus niet gelimiteerd tot alleen tekstproducties, maar bestaat uit verschillende media uitingen die aansluiten bij de behoefte van de doelgroep. Zo kan er bijvoorbeeld een video gemaakt worden bij een artikel, of een animatie om een gecompliceerd onderwerp helder uit te leggen. Welke vorm van content dus het beste past, verschilt per klant en per doelgroep.

Voordelen van content marketing

  • Merkbekendheid vergroten – door content op verschillende manieren aan je doelgroep aan te bieden en te verspreiden, komen meer mensen met je bedrijf of merk in aanmerking dan wanneer je je limiteert tot slechts één vorm van content.
  • Klanten eenvoudig op de hoogte houden – houd je klanten op de hoogte van nieuws, nieuwe producten en innovaties binnen je bedrijf door middel van content marketing.
  • Autoriteit aantonen – door een goede mix van content aan te bieden aan je doelgroep, zet je jezelf ook als autoriteit neer over een bepaald onderwerp.
  • Verhoging van inkomsten – goede content marketing genereert meer bezoekers (online of offline), wat zal resulteren in een hogere omzet.

Hierbij is de kwaliteit van je content belangrijker dan de kwantiteit. Zorg er dus voor dat je content ook daadwerkelijk iets van belang is voor je doelgroep.

Neem contact op

Is content marketing iets voor jouw bedrijf? Lees hier meer over welke vormen van content marketing wij maken, of neem contact met ons op! We kunnen je ook helpen bij het opstellen van een content marketing strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.