Ga naar hoofdinhoud

5 vragen aan: Eline Raterink

Wie werken nu eigenlijk voor Eisma Content Marketing? Maak kennis met iemand van Eisma Content Marketing: deze keer is dit Eline Raterink, content marketing journalist.

Wat doe je precies binnen Eisma?

 “Ik zit op de redactie bij Eisma als content marketing journalist. Ik zit hier nog maar net, maar ik word nu al heel enthousiast van alle leuke projecten waar ik aan mee mag gaan werken. Als content marketing journalist ga ik klanten helpen om hun bedrijfs- of productverhaal zo goed mogelijk te vertellen door middel van onder andere animaties, videoproducties of infographics. Binnen mijn familie zijn een paar trouwe lezers van Bouwwereld, dus ik hoop dat zij daar binnenkort mijn naam bij een leuk artikel zien staan.”

Waar krijg je energie van in je werk?

“Ik houd heel erg van afwisseling en gelukkig is als content marketing journalist geen dag hetzelfde! Met zoveel verschillende soorten bedrijven, branches en producten, valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken en te leren. Daarnaast vind ik storytelling heel leuk, want een goed verhaal rondom een bedrijf of product werkt echt om een potentiële klant over de streep te trekken.”

Wat weten de meeste collega’s niet van jou?

“Ik ben een echte plantengek. Wanneer je mij naar een tuincentrum stuurt, kom ik gegarandeerd niet met lege handen terug. Er gaan altijd een paar nieuwe plantjes mee naar huis. Mijn vensterbank, kasten en zelfs mijn eettafel staan vol met planten. Vooral nu er vlak bij mijn huis een plantenasiel is geopend waar je stekjes kunt ruilen of voor een heel klein bedrag planten kunt kopen, moet ik mezelf echt tegenhouden om mijn groene verzameling niet nog verder uit te breiden.”

Waar kun je jou voor wakker maken?

“Mexicaans eten, een concert of een mooie rondreis ergens door een ver land. Of, zodra de dagen weer korter worden, om Home Alone te kijken. Hier kijk ik elke herfst weer naar uit. Ik heb zelfs het Home Alone huis van Lego welke dienst doet als kerststal. Als kind uit de jaren ‘90 vond ik dat ik die echt móést hebben (en deels omdat ik het een goede investering vond). Dus als je me ’s nachts vraagt of ik die op wil bouwen, sta ik ongetwijfeld zo naast mijn bed.”

Maak de zin af: ik ben pas echt tevreden als …

“…waarschijnlijk zegt iedereen dit, maar: als een klant tevreden en enthousiast is over het productie die ik heb gemaakt of geschreven. Of wanneer het lukt om complexe informatie op een begrijpelijke manier in kaart te brengen in een mooie infographic of animatie. En het is al helemaal leuk wanneer onze klanten ook positieve reacties ontvangen hierop en dit aan ons terugkoppelen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *