Ga naar hoofdinhoud

Behind the scenes: oktober/november

Video-opnames, reportages, webinars, klantbezoeken: de redactie van Eisma Content Marketing is veel op pad om voor klanten mooie producties te maken. Maar af en toe staan we zelf in de spotlights, bijvoorbeeld bij een sprekerstraining die Koen, Veerle, Rens en Margriet onlangs volgden.

Presentatrice, actrice en trainer Geerteke van Lierop nam ons in de studio van Online Seminar flink onder handen om ons voor te bereiden voor het presenteren van bijvoorbeeld een webinar. De tips varieerden van het krijgen van een goede, rustige ademhaling tot een goede, pakkende inleiding en afsluiting. Vind je zelf dat je niet duidelijk spreekt? Dan is de ‘oefening-met-de-kurk’ een goede: stop een kurk tussen je tanden en probeer dan enkele minuten zo duidelijk mogelijk te praten. Je moet dan dus heel overdreven articuleren. Als je de kurk vervolgens weer weghaalt, zul je merken dat je duidelijker praat! Creatief met kurk…

Normaal bezoek je een ziekenhuis niet voor je lol. Redacteur Koen ging voor ASSA ABLOY Entrance Systems op pad naar het Medisch Centrum Leeuwarden. Het ziekenhuis heeft sinds vorige maand de beschikking over de grootste spoedeisende hulp van noordelijk Nederland. ASSA ABLOY Entrance Systems en partner Metaflex leverden dertig hermetisch sluitende deuren en vier schuifdeuren die de verschillende behandel- en traumakamers veilig en hygiënisch afsluiten. Wij maakten er een projectdocumentatie. Cameraman Theo Galama moest door de knieën en languit op de grond om de sensor van de goed in beeld te brengen.

Medisch Centrum Leeuwarden

Een andere locatie waar je liever ook niet te vaak komt, is een crematorium. Voor technische groothandel Rensa ging redactrice Gepke naar het Hart van Berkelland crematorium in Haarlo. In het crematorium is een unieke, duurzame installatie geplaatst die de restwarmte van de oven gebruikt. Met deze restwarmte wordt het gehele gebouw verwarmd én gekoeld.

Het crematorium ligt verscholen in de Achterhoekse bossen, en met de ronde, houten vormen past het mooi in deze omgeving. We kregen tekst en uitleg in de technische ruimte, achter de ovenruimte. De fotograaf schoot intussen een paar foto’s.

Voor Koen kwam de sprekerstraining goed van pas, want vorige week presenteerde hij zijn eerste webinar: Bouwen op je bedrijfscijfers. Tijdens het webinar werd antwoord gegeven op vragen als: hoe interpreteer ik mijn bedrijfscijfers en wat betekent dat uiteindelijk voor mijn bedrijfsvoering?

Het webinar werd gehouden door Speedbooks. Speedbooks levert rapportagesoftware aan kleine en grote ondernemers en accountants- en administratiekantoren in binnen- en buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *