Ga naar hoofdinhoud

Benut je beurs!

Een vakbeurs is een geweldige plek om je nieuwste producten en concepten te delen, klanten te spreken en te proeven wat zij vinden van jouw ideeën. Maar een beurs kost ook heel veel tijd en voorbereiding. Hoe kun je ervoor zorgen dat al deze inspanningen zich niet alleen uitbetalen in bezoek en aandacht tijdens de beurs, maar ook nog daarna?

Al wel eens gedacht aan het (laten) maken van video’s tijdens een beurs? Als je video’s tijdens een beurs maakt, kun je deze nog dezelfde dag of een dag later inzetten ter promotie. Bovendien heb je mooi en interessant materiaal om na de beurs te delen op je site, nieuwsbrief, social media en ga zo maar door. Wat voor soort video’s zou je kunnen maken?

  • Een dagelijks journaal: huur een verslaggever en cameraman in (of laat een collega als reporter optreden) en vraag beursbezoekers wat ze opvalt, wat ze goed vinden. Dat kan op jouw stand maar ook daar buiten. Interview ook medewerkers van je eigen stand. Humor en gezelligheid toegestaan! Vergeet daarom ook niet de afsluitende borrel te laten zien.
  • Een sfeerverslag: laat zien wat er op jouw stand allemaal te zien is, welke innovaties er zijn, en hoe mooi/gezellig/informatief het er is. Als je deze video op de eerste dag laat maken, kun je hem daarna gebruiken als promotie. Delen uit zo’n video zou je ook op een later moment weer kunnen gebruiken voor een andere beurspromotie.
  • Vlogs door collega’s: Regel een selfiestick, microfoon en enthousiaste collega’s en vraag ze om vanaf te beurs te vloggen. Dat kan zijn: gezellig met standbezoekers praten maar ook ontwikkelingen en trends spotten en daar de visie van jouw bedrijf op geven.
  • Facebook Live: organiseer je een bijeenkomst, lezing of activiteit op je stand? Overweeg dan eens om dit live uit te zenden.
  • Productvideo’s: op jouw stand laat je je belangrijkste nieuwe producten of concepten zien, en er zijn elke dag collega’s aanwezig die er alles over kunnen vertellen. Reserveer een uurtje per product en collega en maak een video waarin hij of zij het product uitlegt en laat zien. Twee vliegen in één klap!

Op de grootste installatiebeurs van Nederland, de VSK, mocht Eisma Content Marketing afgelopen week diverse video’s maken voor klanten. Wil je meer inspiratie over wat er mogelijk is? Kijk dan op het youtube-kanaal van Installatie.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.