Ga naar hoofdinhoud

Blog: droge sokken

foto 3aBehalve een notitieboekje en pen behoren ook veiligheidsschoenen, bouwhelm, warme trui en paraplu tegenwoordig tot mijn standaard redacteuren-uitrusting. En een flinke dosis humor en flexibiliteit, want dat is allemaal onmisbaar als je regelmatig een bouwplaats bezoekt.

Onderweg

Als ‘gewone’ redacteur kwam ik natuurlijk ook wel eens ergens, maar sinds ik werk voor Eisma Content Marketing zijn er weken dat ik nauwelijks op kantoor – of thuis – kom. Een architect voor één van zijn favoriete ontwerpen, een schilder die een schuurmachine demonstreert, bouwvakkers die een nieuw systeem voor zonnepanelen toepassen, allemaal stonden ze de afgelopen maanden voor onze camera. En leuk dat dat is! Ik schrijf me een slag in de rondte en kijk ondertussen mee met de cameraman of fotograaf, die alles vastlegt.

video Zoontjens 3 klImproviseren

Soms lopen dingen niet helemaal zoals ik ze van tevoren had bedacht. Die schilder bijvoorbeeld, die een echte spraakwaterval was totdat de camera aan ging. Of die afspraak waar twee mensen niet op kwamen dagen. Ze bellen lukte ook niet vanwege een grote telefoonstoring. Opnames van de restauratie van een kerktoren, net op de dag dat de lift stuk was (of ben ik er ingetrapt?). En dan dat prachtige project met die enthousiaste architect, die helaas bijna met project en al van het perceel spoelde door de regen. Die paraplu die ik altijd bij me heb is trouwens niet voor mezelf, maar om de camera droog te houden.

Droge sokken

Gelukkig zijn we nog nooit weggegaan zonder een goede opname, voldoende foto’s of een interessant gesprek. Al deze beelden, foto’s en teksten verwerken we dan tot een mooi product voor de opdrachtgever, die daarmee dan weer zijn kennis en kwaliteit kan laten zien. Zijn verhaal kan vertellen op een journalistieke en visueel aantrekkelijke manier. En ik? Ik trek droge sokken aan en ga weer op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *