Ga naar hoofdinhoud

Blog: waarom content marketing net zoiets is als een baby

Oké, bovenstaande is natuurlijk niet echt waar. Content marketing en baby’s zijn niet te vergelijken. Maar toch zijn er zeker overeenkomsten:

strengWees consequent

Bij kinderen hoef ik dit waarschijnlijk niet uit te leggen: wie niet consequent is krijgt dat later dubbel en dwars terug. Ook bij content marketing is consistentie erg belangrijk. Zorg ervoor dat al je content gemaakt is met hetzelfde thema, visie en idee, dat verschillende uitingen overeenstemming vertonen op het gebied van inhoud, toon, vorm en huisstijl. Ook belangrijk: verspreid je content met vaste regelmaat. En dan bedoel ik dus niet één blog per half jaar.

Iedereen vindt er wat van

Opvoedadvies is zowel online als offline in overvloed en vaak ongevraagd te verkrijgen. Ook op het gebied van content marketing is meer dan voldoende advies beschikbaar. Maar het allerbelangrijkste bij content marketing is dat je vormen kiest die bij jou en je doelgroep passen. Jij weet zelf het beste of jouw verhaal overgebracht moet worden in een glossy magazine of in een praktische instructievideo. Daarbij kun je natuurlijk altijd (externe) hulp inschakelen, maar onderschat je eigen intuïtie en die van je medewerkers niet.

Geen moment uit het oog verliezen

Ook deze hoef ik vast niet uit te leggen waar het baby’s betreft. Tekeningen op de muur, poep in het haar, eten tegen het plafond, dat werk. Begin je met content marketing, dan moet je ook in de gaten houden wat jouw content ‘doet’, welke reacties je er op krijgt, hoeveel clicks een artikel oplevert, welke leads er door een whitepaper binnenkomen. Door dit goed bij te houden, kun je je contentstrategie waar nodig is bijsturen en je content aanpassen. Als het goed is, ontwikkelt je contentstrategie zich, net zoals je baby.

baby-facebookRustig aan op social media

Ja, je eigen kind is geweldig en ja, wat is ‘ie lief/leuk/slim/grappig/knap. Maar pas op met al te veel foto’s van je kleine wonder op Facebook of Instagram. Datzelfde geldt ook voor content: natuurlijk maak je content waar je doelgroep op zit te wachten, maar pas op voor een overdosis en zeg vooral niet te vaak hoe leuk/goed/geweldig je eigen bedrijf of product is.

 Je krijgt er zo veel voor terug

Jep, zowel bij baby’s als bij content marketing is het toch echt waar. Je slaapt amper meer, moet continu op je qui-vive zijn, mag geen moment verslappen en moet altijd klaar staan, maar uiteindelijk levert het echt wat op. In het geval van content marketing: een geïnteresseerd publiek dat jouw content en daarmee jouw bedrijf weet te waarderen.

En oja: heb je ook wel eens het idee dat bovenstaande andere mensen moeiteloos af gaat? Dat is dus niet waar. Het is en blijft hard werken, zowel content marketing als een baby.

Heb je vragen over content marketing? Neem dan contact op met ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *