Blog: content marketing is niet nieuw - Eisma Content Marketing Ga naar hoofdinhoud

Blog: content marketing is niet nieuw

John DeereWie denkt dat content marketing nieuw is, heeft het mis. Merken en bedrijven vertellen al jaren lang verhalen om klanten binnen te halen en te behouden. Dit gebeurde natuurlijk niet, zoals nu, in de online vorm maar bijvoorbeeld wel in de vorm van een magazine.

Verhalen over tractoren

Tractorfabrikant John Deere lanceerde in 1895 het magazine Furrow, speciaal voor zijn klanten. Hierin werden allerlei zaken rondom agricultuur behandeld. Deze content werd erg door de klanten gewaardeerd en zorgde voor klantbehoud en nieuwe klanten. Ook Michelin, bandenproducent, is een goed voorbeeld. Zij startten in 1900 met het uitgeven van een handig naslagwerk over het onderhoud van auto’s. Later besloot Michelin deze boeken commercieel uit te geven. Deze merken werden zo uitgevers van waardevolle content.

Hernieuwde aandacht

Content marketing is tegenwoordig weer volop in de aandacht als sterke en populaire online marketingtool. Je kunt er niet meer omheen. Zo is de videoserie ‘Will it Blend’ van blenderfabrikant Blendtec een goed voorbeeld van online content marketing. In iedere video worden producten getest door middel van de blender. De vraag is: overleven ze het ‘ritje’ in de Blendtec blender?

Vertel je verhaal

Verkoopboodschappen maken plaats voor verhalen. Een blog, vlog, tweet, video… alle uitingen moeten nauw aansluiten bij waar de consument behoefte aan heeft. Wat is de toegevoegde waarde van je dienst of product? Waarom is jouw merk of bedrijf de moeite waard? Luister naar je klanten en creëer waardevolle content waar zij behoefte aan hebben. Eigenlijk net zoals John Deere met zijn magazine deed!

Margriet Brus 2 vierkantMargriet Brus is redacteur bij Eisma Content Marketing en Installatie & Sanitair. Haar focus bij Eisma Content Marketing ligt met name op videoproducties en projectdocumentaties.

Over

Margriet Brus is content-coördinator bij Eisma Content Marketing. Ze begeleidt videoproducties, animaties, infographics en webinars en schrijft artikelen.

Neem contact op met Margriet Brus: Bel +31 88 29 44 700 of stuur een e-mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *