Ga naar hoofdinhoud

‘Dit webinar is een echte uitkomst’

Hoe bereik je jouw klanten in tijden van Corona? Fysieke afspraken zitten er even niet in en zoveel mogelijk thuiswerken is het devies. Wil je als bedrijf toch jouw kennis delen dan is een webinar het perfecte middel. Roel Kneepkens, sales engineer van schroeftransporteurfabrikant Van Beek, maakte gebruik van de webinarondersteuning van Eisma Content Marketing.

Roel Kneepkens beleefde zijn vuurdoop als webinarpresentator.

Waarom heb je voor een webinar gekozen?

“Wij houden van een fysieke benadering. We hebben normaal dan ook veel face-2-face afspraken met onze klanten. Door de Coronacrisis valt er voor ons veel direct klantcontact weg. We zagen online steeds meer webinars voorbij komen. Voor ons een mooie gelegenheid om dit ook eens te proberen. Via een webinar kun je op een laagdrempelige manier veel info tot je nemen. Van Beek zet breed in op kennisdeling. Op die manier sluit een webinar ook naadloos aan bij onze ambities.”

Had je er al ervaring mee?

“Dit was voor mij de vuurdoop. Wij houden regelmatig kennissessies voor klanten. Daarmee bereiken wij maximaal dertig personen. Met een webinar kun je dat bereik snel vergroten. Als presentator vergeet je al snel dat je voor meer dan honderd mensen aan het presenteren bent. Eisma Content Marketing helpt je goed op weg met alle voorbereidingen. Door van tevoren al te oefenen kun je de laatste bottlenecks wegnemen. Het is bijvoorbeeld goed om van tevoren te kijken of je over de meest actuele versie van Google Chrome beschikt.”

Hoe is het bevallen?

“We kijken zeer tevreden terug op deze eerste keer. Als je er eenmaal lekker in zit, vliegt zo’n uur zo voorbij. Wat ik ook leuk vind, is het interactieve aspect. Kijkers hebben meteen de mogelijkheid om vragen te stellen. Ze hebben mij aardig bestookt. Verder vond ik de webinaromgeving toegankelijk. Als presentator kun je zelf de presentatie (PowerPoint red.) bedienen. Je kunt er ook voor kiezen om de regisseur dit te laten doen. Verder moet je het presentator-chatscherm goed in de gaten houden voor binnenkomende kijkersvragen.”

Voor herhaling vatbaar?

“Van Beek wil graag laten zien wat het in huis heeft. Dat is met dit webinar echt goed gelukt. Na afloop zijn ook meteen de gegevens van het webinar inzichtelijk. Zo weet je bijvoorbeeld hoe lang mensen blijven kijken. Ook kun je zien hoeveel mensen de call-2-actions hebben aangeklikt. Je bent na zo’n webinar ook weer even top of mind bij klanten die je al een tijdje niet gesproken hebt. Voor echte leads is het nu nog te vroeg. Toch verwacht ik wel dat hier voor ons mooie aanknopingspunten uitrollen. Ideeën voor een vervolgwebinar bijvoorbeeld. Wellicht kunnen we dan nog meer de diepte in. Dit webinar is voor ons in ieder geval een echte uitkomst gebleken.

Ben je ook geïnteresseerd in een webinar? Eisma Content Marketing biedt sinds kort vier extra webinarsmaken aan. Benieuwd? Neem dan contact op met Jeroen van der Molen via 088-2944936 of j.vandermolen@eisma.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *