Ga naar hoofdinhoud
Susanne Krajnc, content marketing-journalist

Gewoon doen, ontdekken en proberen!

Ik heb het nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Met openheid en enthousiasme pak ik net als Pippi Langkous nieuwe uitdagingen op. Koken, live evenementen produceren, lesgeven op het HBO en nu content marketing-journalist bij Eisma Content Marketing. Het lijkt allemaal heel verschillend, echter de schijn bedriegt.

Mensenmens

Een ding is zeker, ik hou van contact met mensen. Als ik kwijt was als klein meisje, hoefde je maar te zoeken op de bankjes, bijvoorbeeld in het park. Altijd was ik ergens te vinden waar mensen zaten te genieten en ik lekker kon aanschuiven voor een praatje en een verhaaltje. Als rode draad door alles heen werk ik het liefst met mensen, voor mensen en samen met mensen. In het onderwijs kan ik genieten van de studenten, de ontwikkeling, het persoonlijke contact. Bij evenementen en koken; samen met je team een groep gasten te laten beleven en genieten.

Verhalen maken en vertellen

Iedereen denkt op een andere manier, ieder brein is uniek. Het is een kunst de doelgroep te bereiken en mee te nemen in het verhaal dat je wilt vertellen. Zelf ben ik een echte beelddenker. Wanneer ik verhalen hoor of vertel, zie ik het voor me in beeld, als een speelfilm trekken de beelden aan mij voorbij. Het is een uitdaging om verhalen om te zetten van degene die het vertelt naar degene die het ontvangt en dat de boodschap wordt ontvangen zoals hij is bedoeld. Ik vind het ontzettend leuk, net als dat kleine meisje op het bankje, naar verhalen te luisteren, ze te bedenken, vertalen en vertellen!

Koken

Wellicht komt het voort uit mijn Hongaarse bloed waar eten, drinken en het samenzijn met familie in de cultuur enorm belangrijk is. Altijd stond ik in de keuken, met de stoel aan het aanrecht, kookte ik uit kookboeken aan het eind van de basisschool en hield ik er natuurlijk ook van om alles weer op te eten. Dit samen brachten mij op de hotelschool. Wanneer ik kook, is mijn intentie het verhaal overbrengen, in deze vorm vertel ik een verhaal en breng boodschap over door middel van pure ingrediënten en smaken, over eerlijk eten van bijvoorbeeld lokale producten uit het seizoen, of juist vanuit andere visies uit andere culturen. Elke keer weer hoor ik dat het gasten aan het denken zet door mijn kennis te delen!

Kampvuurverhalen

Naast de hotelschool (en event management-opleiding) heb ik in 2018 ook een specialistische professionele vegetarische koksopleiding afgerond. Ik kook op verzoek voor bijzondere gelegenheden; zoals een retraite in een klein dorpje in Spanje, altijd met liefde en een verhaal. Een van deze gelegenheden waar ik (als vrijwilliger) kook is campfirestories.nl. Een microfestival in de polder waar gasten luisteren naar inspirerende kampvuurverhalen en workshops kunnen volgen. Alle verhalen en workshops zijn gericht op het inspireren en bewegen van de gasten, échte kampvuurverhalen dus. Drie dagen natuur, vuurtje stoken, in een tentje slapen, eten koken; op kampvuur uiteraard, lekker eten en inspirerende mensen en verhalen. Heerlijk!

Content marketing-journalist

Het lijkt dus heel verschillend, maar werken voor, met en samen met mensen is overal hetzelfde. En dat is samen met het verhalen halen, maken, bedenken, vertalen en vertellen, mijn kern. Welk medium er ook gebruikt wordt, een evenement, verhalen rondom het kampvuur of kookeiland, een whitepaper of webinar. Het gaat altijd om wat je wilt bereiken met je boodschap. Ik help je graag met het vertellen van jouw verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *