Ga naar hoofdinhoud

Inspirerende content marketing: Storie di Stile

Flaneren in korte broek of je zonnebril dragen in de disco. Wie zich in Italië aan deze stijlblunders bezondigt, scoort gegarandeerd minpunten. Nee, de echte bella of bello komt stijlvol voor de dag. Het Italiaanse biermerk Peroni Nastro Azzurro lanceerde een gelikt voorbeeldje van content marketing. Online magazine Storie di Stile vertelt het verhaal van onvervalst Italiaans stijlgevoel. 

Het is de nummer 1-vraag bij het koffiezetapparaat. “Waar ga jij deze zomer heen op vakantie?” Ik hoef er nooit lang over na te denken. Zet mij met een dampend bord spaghetti op een Italiaans terras en ik ben volmaakt gelukkig. Wijntje in de hand, knetterend zonnetje op je bol en maar mensen kijken. Italianen maken er tijdens hun dagelijkse flaneertocht (passeggiata, red.) echt werk van. De mooiste jasjes en jurkjes worden uit de kast geplukt. En al die pracht en praal laat je natuurlijk zien in de hipste wijnbar in town. La dolce vita. Peroni vat de Italiaanse levenswijze samen in hun online magazine. Content marketing in optima forma.

Verhaal centraal

Storie di Stiele
Foto: Storie di Stile

In Storie di Stile staat het verhaal van de echte Italië-lover centraal. Hippe twintigers en dertigers vertellen in het item Portraits over hun stijl en liefde voor Italië. In de interviews vind je geen reclame terug voor Peroni. Centraal staat de liefde voor de Italiaanse levenswijze. Zo komt volgens designer Gabriele Chiave het Italiaanse stijlgevoel voort uit de keuken: “Eenvoud en goede ingrediënten, meer heb je niet nodig. Als je een heerlijke bol mozzarella hebt, doe je er alleen een beetje olie en wat basilicum op. Het is makkelijker om eindeloos dingen toe te voegen, dan te weten wanneer je moet stoppen. De kunst van het weglaten geldt ook voor design.”

Place to be

Inspiratie opdoen voor een hippe Italiaanse city trip? De Nederlandse tweeling Bas en Frank van de Brug plozen in opdracht van Peroni de straten van Rome uit op zoek naar de leukste restaurants, barretjes, pleinen en hang outs. De korte filmpjes kijken lekker weg. Ook de leukste hotspots van onder andere Napels, Milaan en Venetië vind je er terug.

Glossygedachte

Gerelateerde afbeeldingDit jaar geen budget voor een tripje onder de zon? Ook in eigen land is genoeg Italiaanse levenslust op te snuiven. Zo brengt Storie di Stile de leukste Italiaanse restaurants en kledingwinkels van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht in beeld.  Het online magazine bedient zich van een mix van korte blogs, video’s en interviews. Mooie mensen en fraaie fotografie.

Wil je zelf met content marketing aan de slag? Pak het aan zoals een tijdschriftredactie dat zou doen. Wie is je publiek? Wat wil hij of zij lezen? Welke verhalen zijn er te vertellen? En vooral ook in welke vorm? Storie di Stile leest als een glossy. Bij voorkeur met een Aperol Spritz in je hand.

 

 

 

 

 Koen Wieriks is journalist bij Eisma Content Marketing. Hij houdt zich onder andere bezig met het maken van video-producties, schrijven van artikelen en begeleiden van webinars.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.