Inspirerende content marketing-voorbeelden

Het nieuwe jaar is begonnen! Wellicht wilt u dit jaar echt stappen zetten op het gebied van content marketing, maar kun u hierbij nog wel wat hulp en inspiratie gebruiken. Daarom hier vijf mooie voorbeelden van content marketing uit 2015:

CoolblueCoolblue

Coolblue is een webshop voor verschillende productgroepen. Vanaf het begin besloot het bedrijf op hun sites niet de productinformatie van fabrikanten over te nemen, maar zelf te schrijven. Op die manier maken ze de content waardevoller voor hun publiek en voor google. Daarnaast proberen ze van elk product een video te maken. Op die manier is Coolblue de afgelopen jaren uitgegroeid tot expert. Lees hier een interessant interview met Nick Lenten, Directeur Tevreden Klanten bij Coolblue.

KlustipsKlustips.nl

De site klustips.nl is van Werkspot, een site waar je als particulier klussen op kunt plaatsen. Vakmensen kunnen hier dan een offerte op uitbrengen. Klustips.nl biedt -zoals de naam al doet vermoeden- tips om zelf te klussen. Ook wordt aangegeven hoe moeilijk een klus is. En uiteraard kunnen sitebezoekers hun klus met één klik op werkspot.nl plaatsen. Omdat klustips.nl vol staat met handige en relevante content, is de site goed vindbaar in google. Klustips.nl heeft de uitstraling van wikipedia, wat de site een onafhankelijke en deskundige uitstraling geeft.

GE ReportsGeneral Electric

GE Reports is een aparte site van het bedrijf General Electric waar dagelijks interessante berichten en nieuwtjes op het gebied van technologie worden gedeeld. Deze berichten worden weer veel gedeeld op met name LinkedIn. General Electric is op deze manier echt een expert op het gebied van technologie geworden. In dit interview vertelt Tomas Kellner van General Electric hoe hij dit bereikt heeft en waarom hij ervoor kiest de site te benaderen als een online magazine, niet als een bedrijfsblog.

RabobankIkgastarten.nl

Deze site is van de Rabobank en biedt starters een groot aantal artikelen over het opzetten van een bedrijf. Ook zijn er handige tips over bijvoorbeeld het doen van belastingaangifte of over een goede marketingstrategie. Via whitepapers genereert de Rabobank leads op deze site.

EtsyEtsy

Etsy is een internationale site waar vooral handgemaakte producten verkocht worden. Deze worden door de verkopers zelf geplaatst. Naast Etsy.com is er ook een Etsy-blog in meerdere talen. Hier laten ze verkopers aan het woord, geven ze tips over hoe je pakketjes leuk kunt inpakken en versturen en op ‘How-Tuesday’ krijgen sitebezoekers een handige ‘DIY’-tip.

Meer ideeën en hulp nodig? Neem dan contact met ons op!

 

 

 

Margriet Brus 2 vierkantMargriet Brus is redacteur bij Eisma Content Marketing en Installatie & Sanitair. Haar focus bij Eisma Content Marketing ligt met name op videoproducties en projectdocumentaties.

Over Margriet Brus

Margriet Brus is content-coördinator bij Eisma Content Marketing. Ze begeleidt videoproducties, animaties, infographics en webinars en schrijft artikelen.