Ga naar hoofdinhoud

Kennismaken met: Marjolijn Munnich

Wie werken nu eigenlijk voor Eisma Content Marketing? Maak kennis nieuw teamlid Marjolijn Munnich, journalist bij Eisma Content Marketing.

Of ik in mijn eerste werkweek bij Eisma Content Marketing even een stukje over mezelf wil schrijven voor de website. Leuk, als kennismaking. Een. Stukje. Over. Mezelf. Ik ben vast niet de enige die het makkelijker vindt om iets leuks over een ander op papier te zetten …

Schrijven of iets met paarden

Eerst maar even terug in de tijd. Als mensen mij vroegen wat ik later wilde worden, zei ik altijd ‘schrijfster’. Maar iets met paarden zag ik ook best zitten. Het thuisfront werd minder enthousiast van het vooruitzicht dat dochterlief stallen zou gaan uitmesten. Nadat ik in 2006 afstudeerde aan de School voor Journalistiek in Tilburg, vond ik vrij snel een toffe baan als bureauredacteur op de redactie van een paardensportmagazine. Maakte ik toch van mijn hobby mijn beroep!

Multitasker

In de veertien jaren die volgden, kwam ik door overnames van ‘mijn’ magazine bij verschillende uitgeverijen terecht. Ik groeide uit tot een soort redactionele multitasker: plannen, coördineren, schrijven, redigeren, freelancers aansturen (en achter de broek zitten als hun deadline naderde), beelden kiezen, heel veel eindredactie (ik zet graag puntjes op de i) … Eigenlijk alles wat komt kijken bij de redactionele kant van een magazine. De laatste jaren beperkte ik me niet tot dat ene magazine; er kwamen er twee vaste titels bij en als het nodig was, hielp ik links en rechts mee bij andere bladen.

Uniek exemplaar

Wat ieder paardenmeisje zoekt, is een partner die haar (tijdrovende) hobby begrijpt. Lucky me dat ik zo’n uniek exemplaar tegenkwam op een groot paardensportevenement. Inmiddels zijn we bijna twaalf jaar samen, hebben we een zoontje, een blije hond en een bejaarde kat. Geen paard nee, die hobby is naar de achtergrond verdwenen. Ik sluit niet uit dat ik het rijden ooit weer oppak, maar voorlopig spring ik liever op de racefiets. Mijn grootste uitlaatklep is echter onze hond, een Nederlandse Schapendoes. Dat is zo’n hond waar niets van over blijft als het regent en die dagelijks een hele zandbak mee naar binnen sleept. Stofzuigen en dweilen is niet mijn hobby, maar ik zou ‘de does’ voor geen goud willen missen. Hij is mijn kantoorhond, wandelmaatje en een volwaardig gezinslid.

Nieuw hoofdstuk

En dan nu, Eisma Content Marketing! Een ander soort journalistiek, een heel andere branche, nieuwe leuke collega’s. Ik breng ervaring mee en ga heel veel nieuwe ervaringen opdoen. Het voelt nu al goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.