Ga naar hoofdinhoud

Maak je werk makkelijker met deze snufjes

We vroegen onze collega’s naar hun favoriete apps, boeken en tech. Alles om je werk als content marketeer makkelijker te maken!

Stockfoto’s

Op zoek naar originele stockbeelden voor je content? Zoek dan vooral eens tussen de duizenden gratis foto’s op Unsplash.com. Blader voor inspiratie door de collecties of zoek op specifieke trefwoorden. Alle foto’s zijn rechtenvrij, ook bij commercieel gebruik.

Zelf ontwerpen

Grafisch ontwerpen wordt wel heel makkelijk met de templates van Canva. Of je nou een flyer nodig hebt of een nieuwe Facebookomslag. Deze stel je makkelijk samen door de beschikbare sjablonen naar jouw wens aan te passen. Daarbij kun je kiezen uit allerlei afbeeldingen, illustraties en lettertype(combinatie)s. In een creatieve bui? Begin je ontwerp dan met een leeg canvas en laat je fantasie de vrije loop.

Photofox

Gebruik je toch liever je eigen foto’s, maar wil je wel dat deze er gelikt uitzien? Download dan Enlight Photofox. De app vergt enige oefening, maar eenmaal onder de knie zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kun je twee foto’s in elkaar over laten vloeien, of voeg je special effects toe.

Fontastisch

Beter goed gejat dan slecht bedacht. Ergens een ontwerp gezien en onder de indruk van de typografie? De app WhatTheFont scant de tekst en vertelt je welk lettertype je ziet. Je kunt je eigen tekst meteen even uitproberen in dat lettertype. En geen nood als het lettertype niet beschikbaar is in jouw tekstverwerker, de app geeft je ook meteen een aantal alternatieven.

Notitie-app

Verlies nooit meer een geniale ingeving met Evernote. Met deze handige app kun je je ideeën, inspiratie en notities ordenen, vormgeven en makkelijk delen op verschillende devices. Ook kun je handgeschreven tekst toevoegen aan afbeeldingen. Zo voorkom je dat je allerlei foto’s opslaat waarvan je vaak de volgende dag niet precies meer weet wat je daar nou zo bijzonder aan vond.

Handboek Online Marketing 6

Helder geschreven, goed opgebouwd en razend interessant. Dit handboek weet theorie feilloos te combineren met praktijkvoorbeelden en –cases. Er komen marketingexperts aan het woord die niet bang zijn hun kennis wereldkundig te maken in dit boek. Een aanrader voor iedereen die een solide basiskennis van marketing wil bezitten.

Stabilizer

Favoriet bij onze vloggende redactieleden: deze DJI mobile 2 stabilizer van Osmo. Hiermee maak je uit de losse hand video’s met je telefoon, terwijl je toch prachtig vloeiende beelden maakt. Hij is compact en lichtgewicht. Zo neem je hem gemakkelijk overal mee naar toe en wordt de drempel om zelf toffe vlogs te maken weer een beetje lager.

Externe microfoon

Zit je net lekker in je verhaal, voert de wind ineens je zorgvuldig gekozen woorden mee. Of je kijkt je interview met je collega terug en dan blijkt jouw stem tien keer zo hard te bulderen dan haar muizenstemmetje. Dan kun je de Røde VideoMicro externe microfoon goed gebruiken. Het is een betaalbaar instapmodel, zonder al te veel poespas, maar met een goed windfilter en weinig extra gewicht.

Dit artikel is verschenen in het magazine Content. Marketing met een verhaal. Een gratis exemplaar bestellen kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.