Ga naar hoofdinhoud

‘Je moet je eigen merk loslaten’

Je hebt het waarschijnlijk voorbij zien komen, of misschien heb je gekeken naar ons webinar ‘Starten met content marketing: van strategie naar uitvoering’. Waar we normaal gesproken alleen webinars organiseren voor onze klanten, mochten we het deze keer zelf doen. We merken dat veel klanten enthousiast zijn over content marketing, maar niet precies weten hoe zij dit aan moeten pakken in de praktijk. Vandaar dat we besloten om hier een webinar over te geven. Dat bleek een goed idee, want meer dan 100 mensen hebben geluisterd naar ons verhaal. Dat aantal loopt nog steeds op door mensen die het webinar terugkijken.

Normaal gesproken zijn we voornamelijk bezig achter de schermen. We maken de scripts, houden de interviews met de sprekers en zitten achter de camera te modereren. Het was een leuke ervaring om nu eens zelf in de spotlights te staan. Rens Sturrus, Inge van Ditshuizen en Wendy van Duijnhoven kwamen als sprekers aan het woord en de presentatie was in handen van Eisma’s eigen content marketing-journalist Gepke Poortinga.

Wat is het nu eigenlijk?

Inge, marketingstrateeg bij Eisma Content Marketing, vertelt tijdens het webinar wat content marketing nu precies is. Of eigenlijk wat het juist niet is. En onderbouwt waarom ieder bedrijf aan content marketing zou moeten doen. Content marketing is niet iets nieuws, zo werd het al toegepast door tractorfabrikant John Deere in 1895. Tijdens het webinar kregen we ontzettend veel kijkersvragen binnen. Inge geeft dan onder andere ook antwoord op de vraag of het nu een hype is, of iets dat de komende jaren alleen maar zal toenemen.

9-stappenplan

Als je met content marketing wilt starten dan moet je nadenken over wat je er mee wilt bereiken. Welke doelstelling wil je realiseren? Het maakt nogal uit of je leads wilt genereren of dat je alleen kennis wilt overdragen. Daarnaast moet je je afvragen voor wie je de content maakt en wat de kennisbehoefte is van de klant. Rens, content marketing specialist bij Eisma Content Marketing, neemt tijdens het webinar het 9-stappenplan met je door dat is bedacht om je content marketing-strategie te verwezenlijken.

Visie en strategie Vaillant

Wendy, brandmanager bij Vaillant, hebben we uitgenodigd voor dit webinar omdat ze één van de eerste Eisma Content Marketing-klanten was en inmiddels voor het tweede jaar intensief met ons samenwerkt op basis van content marketing-jaarplannen. De belangrijkste boodschap die Wendy meegeeft is dat je je merk los moet laten als je aan de slag wilt met content marketing. Wendy: “Het was al snel duidelijk dat we dit niet intern wilden doen, maar juist graag met een objectieve blik er naar laten kijken. Soms blijven we teveel hangen in het Vaillant-verhaal, terwijl we juist content willen creëren voor onze doelgroep waar zij op zitten te wachten. En dat betekent voor ons helaas soms ook niet altijd het perfecte verkoop/marketingverhaal.” Zo wordt bijvoorbeeld in de vakglossy VONK! de naam Vaillant, op het colofon na, slechts vijf keer genoemd.

Tijdens het webinar worden voorbeelden uit de praktijk getoond, waaronder een animatie, blog, infographic en video’s.

Wil je weten wat er nog meer is verteld tijdens het webinar? Kijk het dan vooral terug via deze link.

Heb je tips, of misschien ideeën/suggesties voor een vervolgwebinar? Dan horen wij dat graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *