Ga naar hoofdinhoud

Tips om met je klanten in contact te blijven

Het Corona-virus, we kunnen er niet omheen. Beurzen en evenementen worden geannuleerd, klantbezoeken afgezegd en mensen gaan massaal thuis werken. Begrijpelijk, want gezondheid gaat voor alles. Gelukkig zijn er manieren om toch in contact te blijven met je klanten. Ik geef je vijf tips.

Tip 1: interactie en leads met een webinar

Je hebt je helemaal voorbereid op een evenement dat niet doorgaat. Deskundigen geregeld, standbezetting op orde, marketinguitingen gereed. Dit hoeft niet de prullenbak in! Zet je deskundigen in een webinarstudio, vraag collega’s om achter de schermen als moderator op te treden en gebruik je marketinguitingen als gratis download: voila, je kunt je kennis delen met de klanten, hebt de mogelijkheid tot interactie én verzamelt gegevens van al je kijkers. Meer weten?

Tip 2: zet je lezing om in een vlog of podcast

Heb je een lezing voorbereid die nu is geannuleerd? Behalve in een webinar kun je je verhaal ook omzetten in een vlog of podcast. Schrijft een script, denk bij een video na over beeld en je kunt aan de slag.

Tip 3: geef een whitepaper cadeau

Een goede manier om de kennis in jouw bedrijf te delen, is met een whitepaper. Deze kun je online beschikbaar stellen, na achterlating van een mailadres. Op deze manier verzamel je interessante leads die je later kunt nabellen. Gegarandeerd virusvrij.

Tip 4: giet je boodschap in beeld

De centrale boodschap van je beursdeelname kan heel goed verpakt worden in een animatie of infographic. Je kunt ook een combinatie maken door animatievideo’s te integreren in een interactieve infographic.

Tip 5: wie (op papier) schrijft, blijft

Met een eigen magazine onderscheid je jezelf én zorg je ervoor dat je voor langere tijd op iemands bureau, leestafel of tijdschriftenrek ligt. Een magazine is dus een mooie manier om onder de aandacht te blijven, de relatie met de klanten te versterken, ze op de hoogte te houden en ze periodiek een ‘cadeautje’ te sturen.

Meer weten, hulp nodig of gewoon eens samen brainstormen?

Eén reactie op “Tips om met je klanten in contact te blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *