Ga naar hoofdinhoud

Vijf vragen aan: Inge van Ditshuizen

Wie werken nu eigenlijk voor Eisma Content Marketing?  Maak je kennis met iemand van Eisma Content Marketing: deze keer is dit Inge van Ditshuizen, manager Eisma Content Marketing.

“..collega’s vinden dat ik het woord ‘onwijs’ veel te vaak gebruik. Om hen te irriteren zorg ik er voor dat ik het dus ook onwijs vaak gebruik.”

Wat doe je precies binnen Eisma?

“Als manager van Eisma Content Marketing stuur ik het team van content marketing journalisten aan en kijk ik hoe we onze klanten het beste kunnen helpen met het vertalen van hun content marketingdoelstellingen naar een concreet content marketingplan. Daarbij zorg ik ook voor het aanbieden van de juiste formats en het inplannen van redacteuren voor de verschillende projecten.”


Op welk project ben je het meest trots?

“Ik ben er het meest trots op dat we als uitgeefbedrijf tijdig inzagen dat we onze klanten ook op een andere manier konden helpen. We hebben met onze vakbladen en websites voor onze adverteerders natuurlijk een prachtig bereik. Daarnaast voorzien we al onze lezers van relevante vakinformatie zodat zij hun werk beter kunnen doen. Tegelijkertijd zagen we dat steeds meer klanten onze hulp wensten bij het vertellen van hun eigen verhaal; waar stonden hun producten voor? Hoe wilden ze hun bedrijfsstrategie duidelijk maken bij hun eigen doelgroep? Wat zijn de centrale thema’s, die ze inzetten voor hun communicatie?

Tegenwoordig kan iedereen de rol van uitgever vervullen; iedereen kan tegen relatief lage kosten online relevante vakinformatie publiceren en zijn eigen bereik opbouwen. Ook onze klanten. Alleen zagen wij ze worstelen, want marketingcapaciteit en een schrijvende pen zijn niet overal aanwezig. Ik vind het knap dat we met een paar collega’s dat gat in de markt zagen en dat we daar producten en diensten voor hebben ontwikkeld. Dat het nodig was om in de afgelopen paar jaar te groeien naar een eigen team met (content marketing)journalisten, speciaal voor onze klanten, geeft ook wel aan dat we voorzien in een enorme behoefte!”

Wat is het grappigste of opmerkelijkste dat je tijdens je werk hebt meegemaakt?

“Toen we een aantal jaar geleden begonnen met onze Bouwwebinars (online seminars voor de bouwsector), zagen we dat ook onze klanten nog een beetje moesten wennen aan dit nieuwe product. Zo hebben we eens een kijker op ons kantoor in Doetinchem gehad die kwam voor een webinar, terwijl het juist de bedoeling is dat je de uitzending vanaf je eigen werkplek volgt. Overigens was deze meneer blij met onze koffie, een laptop in bruikleen en een lege vergaderkamer, dus hij heeft de uitzending gewoon kunnen volgen.”

Wat weten de meeste collega’s niet van jou?

Er zijn een aantal collega’s die vinden dat ik het woord ‘onwijs’ veel te vaak gebruik. Om hen te irriteren zorg ik er voor dat ik het dus ook onwijs vaak gebruik.”

Maak de zin af: ik ben pas echt tevreden als…

“…een beetje sociaal wenselijk klinkt het wel, maar ik meen oprecht dat ik kan glunderen en glimmen wanneer we van onze klanten horen dat ze de samenwerking met ons op het gebied van content marketing willen verlengen. Voor veel relaties zijn we het eerste content marketingbureau waar ze mee samenwerken en natuurlijk kun je eens iets proberen. Wanneer ze dan tevreden zijn over de samenwerking en vinden dat we goede dingen hebben opgeleverd én het jaarplan willen voortzetten met een nieuw plan voor een nieuwe periode, dan ben ik supertrots!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.