Ga naar hoofdinhoud

Terugkijken: webinar Eisma Content Marketing

Je hebt de beslissing gemaakt om aan de slag te gaan met content marketing. Maar hoe pak je dat nu aan? Waar moet je beginnen? Hoe past content marketing binnen jouw algehele marketingplan? Het afbakenen van een doelgroep, content realiseren en deze vervolgens structureel verspreiden, blijkt in de praktijk lastig binnen organisaties.

In het webinar ‘Starten met content marketing: van strategie naar uitvoering’ vertellen we je alles wat je moet weten over content marketing. We tonen voorbeelden uit de praktijk en leggen uit hoe je tot een effectieve content marketing- strategie komt.

Kijk het webinar hier terug.

Het webinar behandelt de volgende onderwerpen:

Inleiding
Wat is content marketing nu precies? Wat is bijvoorbeeld het verschil met een advertentie? Is een reclamefolder of advertorial met uitleg over jouw product ook content marketing? En wat als je een video maakt met de voordelen, werking en toepassing van je product?

Strategie
Als je serieus wilt starten met content marketing, dan is het vooraf bepalen van een strategie essentieel. Het opstellen van buyer persona’s, vaststellen van jouw uiteindelijk doel en het plannen en mappen van de content, zijn een aantal onderdelen van deze strategie. Je wilt uiteindelijk dat jouw inspanningen worden beloond en je doelgroep zich aan je merk bindt door de verspreiding van relevante en waardevolle content.

Vaillant
Vaillant, fabrikant van cv-ketels en duurzame verwarm- en koelsystemen, is sinds vorig jaar bij Eisma Content Marketing gestart met een content marketing-strategie. De content is gericht op installateurs, op aannemers en architecten en verschijnt onder andere in de vorm van webinars, video’s en vakglossy VONK!.

Voor wie?
Ben je werkzaam op een marketing-, PR-, communicatie-, sales-, of R&D-afdeling van een middelgroot bedrijf met B2B klanten? En heb je geen tot weinig ervaring met content marketing? Dan is dit webinar zeker de moeite waard om te kijken.

Door wie?
Inge van Ditshuizen: marketing strateeg
Rens Sturrus: content marketing specialist
Wendy van Duijnhoven: brand manager Vaillant Group Netherlands
Gepke Poortinga: content marketing journalist

Na afloop
Na afloop van dit webinar weet je wat content marketing is en hoe je het kunt inpassen binnen je algehele marketingplan. Je weet hoe je een strategie op kunt zetten voor jouw bedrijf, welke formats mogelijk zijn en hoe je je content kunt verspreiden via verschillende kanalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.