Ga naar hoofdinhoud

Webinar-mania: 48 webinars in een jaar!

Eisma is klaar voor meer webinars in 2022.
Eisma is klaar voor meer webinars in 2022. Jij ook?

Zestien. Zo veel webinars verzorgde Eisma in 2020. Wat keken we daar twaalf maanden geleden tevreden op terug. Ja, we gingen uit van een stijging in 2021. Maar het drievoudige? Eh nee… Dat zag niemand aankomen.

Webinars in 2021: de cijfers

  • We verzorgden 48 webinars en online trainingen,
  • … ontvingen in totaal meer dan 20.000 inschrijvingen,
  • … sloegen steil achterover van het record aantal inschrijvingen voor één uitzending, namelijk 3910,
  • … zagen een gemiddelde kijkersratio van 73%; het aantal live kijkers was dus hoog!
  • De meerderheid van de overige inschrijvers keek het webinar op een later tijdstip terug.

De groei van het aantal webinars in 2021 hadden we natuurlijk wel zien aankomen. Het einde van de coronacrisis was nog niet in zicht, vakbeurzen werden gecanceld, ‘blijf zoveel mogelijk thuis’ bleef het advies. Maar als bedrijf wil je in contact blijven met je klanten. Als dat niet fysiek kan, dan online. Dat zagen we dan ook in onze agenda: van gemiddeld een-en-een-beetje per maand, gingen we naar een uitzending per week. En misschien nog wel het belangrijkste: kijkers zijn erg enthousiast over de interactiviteit van het format.

Snel schakelen

Om al die webinars te kunnen verzorgen, groeide onze behoefte om snel te kunnen schakelen en niet afhankelijk te zijn van andere partijen. En wat doe je dan als modern mediabedrijf? Dan bouw je natuurlijk je eigen studio. In maart 2021 opende Studio Eisma haar deuren. Ook namen we een nieuw platform in gebruik om op uit te zenden. We zijn door deze ontwikkelingen een stuk flexibeler in de diensten die we jou aanbieden.

In 2022 nog meer webinars en online uitzendingen

Ook voor het komende jaar zetten wij vol in op de doorontwikkeling van webinars. De eerste beurzen van 2022 zijn immers helaas alweer verschoven naar een later moment. De behoefte aan alternatieve manieren om digitale content te maken, blijft. En dat kan op veel manieren. Wil je alvast meer weten over het organiseren van een webinar, compact of compleet, of toch alleen techniek en promotie? Een online training, digitale ALV of interne bedrijfsuitzending? Neem dan contact met ons op.

Tips & tricks

In de whitepaper ‘Handleiding voor een succesvol webinar’ geven wij je alle tips en tricks voor een succesvol webinar. Zo lees je wat een webinar precies is, aan welke eisen een webinar moet voldoen om te slagen, hoe je het beste kunt voorbereiden en promoten en hoe je na afloop de opvolging aanpakt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.