Ga naar hoofdinhoud

Zuckerberg for president

Of Mark Zuckerberg nu wel of niet president van de Verenigde Staten wil worden, duidelijk is wel dat hij grote ambities heeft. Is het niet op politiek vlak, dan op het gebied van social media. Door de introductie van Facebook Watch hoopt Zuckerberg namelijk dat we straks alleen nog maar op zijn platform te vinden zijn.

Nieuwe dienst

Facebook Watch is simpel gezegd een kruising tussen YouTube en Netflix. De nieuwe dienst wordt momenteel in de Verenigde Staten getest en het is nog niet bekend of en wanneer Watch in Nederland beschikbaar komt. Toch is het interessant om deze ontwikkeling goed te volgen.

Video is hot

Video is natuurlijk al langer ‘hot’ en dat merkt ook Facebook. Daarom biedt Watch de mogelijkheid om video’s en series op Facebook te kijken, via je telefoon, computer of tv. Op basis van je interesses krijg je telkens nieuwe videosuggesties voorgeschoteld, en kun je video’s kijken in de rubrieken ‘Most Talked About’, ‘What’s Making People Laugh’ en ‘What Friends Are Watching’. Zo krijg je dus ook sneller video’s van buiten je netwerk te zien.

Unieke content

Bij de start van Watch had Facebook al een aantal series laten produceren, bijvoorbeeld een programma van schrijver en life coach Gabby Bernstein en een kookprogramma voor kinderen. Ook zijn er wekelijks live uitzendingen van baseball. In de toekomst moeten de video’s op Watch door externen gemaakt worden, dus gaat Facebook onder andere vloggers aantrekken om video’s te maken. Natuurlijk kan er op de video’s gereageerd worden en tijdens de live-video’s kunnen kijkers vragen stellen. YouTube heeft hierop inspelend recentelijk een chatfunctie toegevoegd aan de YouTube-app.

Advertenties

Het is ook de bedoeling dat er in de video’s advertenties worden getoond -net als je dacht daar vanaf te zijn. Neem daarbij nog de ads die je ook voorgeschoteld krijgt en de langere tijd die je straks waarschijnlijk op het platform doorbrengt en Facebook heeft weer een extra manier gevonden om advertentie-inkomsten te genereren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.