Ga naar hoofdinhoud


KOEN WIERIKS

 

 


Content marketing-journalist
T: 088 – 2944 905
E: k.wieriks@eisma.nl

 

“De kunst is zo te leven dat het je overkomt.”

Ik ben content marketing-journalist. Mijn journalistieke achtergrond en liefde voor schrijven komen goed van pas bij het maken van toffe contentproducties voor onze klanten. Ik reis het hele land door om reportages  en video’s te maken over mooie en bijzondere bouwprojecten. Daarnaast heb ik veel contact met onze klanten om hen te helpen met het vertellen van hun verhaal. Dat kan via projectdocumentaties en blogs maar ook met animaties, videoproducties, whitepapers en webinars.

Van iedereen op de wereld, met wie zou je eens een kopje koffie willen drinken?
Mag het ook een biertje zijn? Ik ben niet zo’n koffiedrinker. In dat geval zou ik wel een avondje door willen halen met Elle Bandita.

Print of digitaal?
Noem me maar hopeloos ouderwets, maar ik ga toch voor print. Ik word er nog steeds heel vrolijk van om bij de boekhandel rond te neuzen en mooie magazines in te slaan.

Wat is de laatste film die je hebt gekeken?
Lion. Een prachtig en ontroerend waargebeurd verhaal over het 5-jarig Indiase jongetje Saroo die per ongeluk terechtkomt op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. Uiteindelijk wordt hij geadopteerd door een Australisch gezin. Wanneer Saroo gaat studeren, start de zoektocht naar zijn eigen verleden. Een echte aanrader.

Wat wilde je worden toen je klein was?
Dierenverzorger in een dierentuin. Dat leek mij wel wat. En dan het liefst bij de krokodillen in Burgers Bush.

Wat staat er nog op je bucket-list?
Poeh, zoveel. Maar het liefst zou ik op safari gaan in een Afrikaans wildpark. Op zoek naar the Big Five. Olifant, neushoorn, buffel, luipaard en leeuw voor de kenner.

Waar kan men je ’s nachts voor wakker maken?
In Sicilië at ik ooit een heerlijke zeevruchtenrisotto met knoflook en rode peper. Ongeëvenaard. Daar zet ik met plezier mijn wekker voor.

Wat doe je als niet aan het werk bent?
Dan ben ik pappa van onze lieve en mooie dochter Nevah.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?
Als content marketing journalist heb je nooit één typische werkdag. De ene dag ben je op pad om een video te schieten. Maar de andere dag tik je zomaar je vingers blauw op een blog, projectdocumentatie of whitepaper. Die afwisseling maakt het leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.