Ga naar hoofdinhoud

Inspirerende content marketing: Hendrick’s Gin

ginIk mag in het weekend graag aan een glas gin tonic nippen. Het Schotse merk Hendrick’s Gin staat hoog op mijn favorietenlijst. Die mooie klassieke apothersfles doet vermoeden dat het merk al honderden jaren bestaat (1999 red.). Think again. Een slim staaltje content marketing.

Dandy’s met krulsnorren, trompetterende circusleeuwen, door rozen overwoekerde schilderijen en reuzezeppelins in komkommervorm. Wie de website van Hendrick’s bezoekt, waant zich in een wondere wereld van vintage curiositeit. Hoewel het merk nog niet zo oud is, vertelt de website een ander kleurrijk en extravagant verhaal. Je moet zelfs goed zoeken als je inhoudelijke info wilt over het drankje. Die is vakkundig weggemetseld achter een barokke muur van content.

Onder de button ‘The society of the Unusual’ wordt de bezoeker verwend met litteraire korte verhalen. Voor de die hard-fans bedacht Hendrick’s een korteverhalenwedstrijd. Schrijf een verhaal van drie zinnen. Stuur het op en de winnaar ziet zijn creatie terug in een animatie. Bij ‘The collection of cinematic oddities’ kom je alles te weten over de makers van de gin. Inclusief een hoofdrolletje voor Horatio. De mascotte van de distilleerderij.

Niet voor iedereen

ginAchter die excentrieke verhalen en campagnes zit wel degelijk een zorgvuldig uitgedokterde strategie. “Onze doelgroep wordt gedreven door de hang naar het onbekende,” vertelt Hendrick’s brand manager Kirsten Walpert. “Ze houden van een beetje provocatie en proberen graag nieuwe dingen. Gewoon is voor deze groep niet goed genoeg. Ons motto is niet voor niets: It’s not for everyone.’”

Waar merken zich richten op de demografische gegevens van hun doelgroep, richt Hendrick’s zijn pijlen meer op leefstijl en gewoontes. Volgens Walpert houden deze ginlovers van ‘het exotische’ en hebben ze veel kennis over reizen, cultuur en geschiedenis. Kortom; de urban hipster. Walpert gelooft heilig in de kracht van storytelling. “We willen dat onze fans niet alleen de smaak van onze cocktails waarderen, maar ook dat ze zich onderdompelen in onze Hendrick’s wereld. Dat doen we onder andere met mooie litteraire verhalen, een kunstzinnige huisstijl en originele events.”

gin

Slokje schorpioen

gin eventStel je een Engelse theetuin voor. Fantaseer er wat tropische planten, opgezette tijgers en obers is safaripakken bij. Voor de introductie van een gin op basis van schorpioenenstaart pakte Hendrick’s stevig uit. Meester distilleerder Lesley Gracie vertelde op die dag over haar zoektocht naar de juiste ingrediënten in de Venezolaanse jungle. In Edinburgh kon je tot voor kort rondrijden in een Hendrick’s dubbeldekker. Aan boord schonken shakerboys gin-tonics in.

De campagnes van het Schotse ginmerk blinken niet uit in bescheidenheid. Walpert legt uit: “Door onze doelgroep keer op keer te verrassen, hebben we een trouwe fanbase gecreëerd. Goede content is daarbij essentieel.” In de ginrevolutie van drie jaar geleden nam Hendrick’s een belangrijke voortrekkersrol. De zwarte apothekersfles is niet meer weg te denken in cocktailbars, strandtenten en kroegen. Met een mix van storytelling, doelgroep denken en marketingstrategie serveert Hendrick’s Gin de perfecte contentcocktail.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.