Ga naar hoofdinhoud

Op hete kolen

Wanneer het kwik tropische waarden aantikt, gaat mijn hart sneller kloppen. De man-man in mij ontwaakt en het testosteron pompt door mijn aderen. Het barbecueseizoen wordt geopend! Als er één barbecuemerk is dat weet hoe je trouwe volgers warm maakt, is het Big Green Egg.

 

Met een snikheet lang weekend voor de boeg, weet ik wel wat ik ga doen. De barbecue laten loeien. In huize Wieriks staat de Big Green Egg hoog op het verlanglijstje. De groene ei-vormige barbecue wint in rap tempo aan populariteit. De door NASA ontwikkelde keramische buitenkant gaat een levenlang mee. Tv-koks als Gordon Ramsey, Robert Kranenborg en Julius Jaspers maken gretig gebruik van het groene zwaargewicht.

Voed je publiek

 Het ‘voeden’ van je lezers is een belangrijk onderdeel van content marketing. De ronkende PR-machine van Big Green Egg begrijpt dat. Op de website en socials vind je geen schreeuwerige reclames maar echte verhalen. Zo geeft de Britse tweesterrenchef Simon Rogan tips voor de ultieme grilsmaak. Hij doet er ook meteen een recept bij voor een zomerse salade. Zit je even om kookinspiratie verlegen? Via Facebook en de nieuwsbrief ontvang ik bijna dagelijks een blog met lekkere recepten. Allemaal aangepast op het seizoen. Ook Instagram doet een duit in het zakje. Het is regelmatig watertanden wanneer er foto’s van de lekkerste burgers, taarten en biefstukken voorbij scrollen.

Feest voor EGGheads

Sinds de oprichting van het merk in 2005 heeft de Big Green Egg een trouwe fanbase. Kritische foodies die zich ‘EGGHeads’ noemen. Community building is het merk niet vreemd. Om de hongerige monden te stillen, houdt Big Green Egg een jaarlijkse Flavour Fair. Niet geheel toevallig op Vaderdag (18 juni). Een ontmoetingsplek waar barbecuelovers elkaar ontmoeten. Verschillende ‘ambassadeurs’ laten er hun grilkunsten zien.

Enjoy!

Fotocredit: Big Green Egg

Nog zo’n middel om aan klantenbinding te doen is het sponsored magazine. Het is de perfecte manier om volgers te informeren en er een klantrelatie mee op te bouwen. Big Green Egg brengt twee keer per jaar hun eigen sponsored magazine Enjoy! uit. Een glossy die oogt als een onafhankelijke uitgave. Hierin vind je sfeerreportages, interviews, columns met bekende en onbekende chef-koks en gebruikers. Het is bijna zonde dat het magazine maar twee keer per jaar verschijnt. Je houdt de lezer in ieder geval wel hongerig.

 

 

 

 

Koen Wieriks is journalist bij Eisma Content Marketing. Hij houdt zich onder andere bezig met het maken van video-producties, schrijven van artikelen en begeleiden van webinars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *