Ga naar hoofdinhoud

Stap 1: Doelstelling bepalen

Bij Eisma Content Marketing hanteren we een 9-stappen-plan om tot je eigen content-marketingstrategie te komen en deze uit te werken in passende content-items. Deze 9 stappen hanteren we ook in onze strategie-workshops samen met klanten. Om je een idee te geven van wat deze 9 stappen precies inhouden, behandel ik hieronder de eerste stap: doelstelling bepalen.

Drie soorten

Er zijn drie soorten doelstellingen te onderscheiden: doelstellingen die te maken hebben met informeren en adviseren, met verbinden en interactie of met leads genereren. Het is belangrijk om samen met collega’s te bepalen wat je belangrijkste doelstelling is en wat voor soort doelstelling dit is. Dat geeft namelijk weer houvast bij het bepalen van de soorten content die je nodig hebt. Stel, jouw doelstelling is ‘meer interactie met de klant’, dan is dit een doelstelling in de categorie ‘verbinden en interactie’. ‘De belangrijkste kennisbron worden op onderwerp x’ is weer een typische doelstelling in de categorie ‘informeren en adviseren’.

De belangrijkste

Als je met meerdere collega’s bij elkaar zit, heb je waarschijnlijk ook meerdere doelstellingen. Probeer deze te rangschikken op volgorde van belang, zodat er uiteindelijk een uitkomt die voor jullie allemaal het belangrijkste is. Heb je eenmaal een heldere doelstelling geformuleerd, dan is het tijd voor stap 2: je hoofdthema bepalen.

Hulp nodig?

Je kunt zelf aan de slag gaan met deze stappen, maar we kunnen je er ook bij helpen in de vorm van een workshop voor en bij jouw bedrijf. Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.