Ga naar hoofdinhoud

Stap 2: Thema kiezen

Bij Eisma Content Marketing hanteren we een 9-stappen-plan om tot je eigen content marketing-strategie te komen en deze uit te werken in passende content-items. Deze 9 stappen hanteren we ook in onze strategie-workshops samen met klanten. Om je een idee te geven van wat deze 9 stappen precies inhouden, behandel ik hieronder stap twee: het kiezen van je thema. 

Wat leeft er?

Als je eenmaal hebt bepaald wat je doelstelling is, is het van belang een thema te kiezen. Het is hierbij natuurlijk van groot belang je af te vragen welke thema’s er spelen bij je publiek! Om daar achter te komen, kun je je collega’s van sales en klantenservice bijvoorbeeld vragen over welke onderwerpen zij de meeste vragen krijgen. Ook kun je uitzoeken welke zoekwoorden er vaak worden gebruikt op je site, of waar in google vaak op wordt gezocht. Denk ook na over eventuele nieuwe wetgeving die er aan komt, of trends en ontwikkelingen in de branche.

Waslijst

Door bovenstaande te doen, krijg je als het goed is een hele waslijst aan mogelijke thema’s. Deze kun je het beste samen met je collega’s beoordelen en uiteindelijk samen de belangrijkste kiezen. Dit is nu het thema waarover je straks content gaat maken.

Hulp nodig?

Lees hier meer over stap 1: doelstellingen bepalen. Je kunt zelf aan de slag gaan met deze stappen, maar we kunnen je er ook bij helpen in de vorm van een workshop voor en bij jouw bedrijf. Meer weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *