Ga naar hoofdinhoud

Stel je eens voor dat je leven een Netflixaccount is

Als content marketing journalist nestelde ik mij begin deze maand achter mijn nieuwe bureau bij Eisma Content Marketing. En als je ergens nieuw bent, word je nog wel eens gevraagd jezelf voor te stellen. Vaak neemt zo’n gesprek dan ineens een enorme wending wanneer ik aankom bij mijn studietijd. Ik heb namelijk Televisiewetenschappen gestudeerd. Jawel, dat bestaat.

Televisiewetenschappen bekijkt de relatie tussen de samenleving in zijn geheel en de afspiegeling hiervan op televisie in het bijzonder. Razendinteressant, maar inmiddels fungeer ik voornamelijk als persoonlijk Netflixadviseur van mijn familie en vrienden. En dus begon ik even te fantaseren. Als mijn leven een Netflixaccount was, hoe zou het beginscherm er dan uitzien?

Joske Dik + familie

Grenzeloos verliefd

Het zou zo het script van een romcom kunnen zijn. Een jaar of tien geleden ging ik op reis in West-Afrika en kwam tot over mijn oren verliefd weer terug. Wat volgde was een langeafstandsrelatie vol romantische scènes en spannende cliffhangers (zal hij wel of geen visum krijgen?). Onze feelgood-serie speelt zich inmiddels in Nederland af. De cast is onlangs uitgebreid: eind vorig jaar werden we de ouders van een heel leuk zoontje.

De natuur in

De één doet een uurtje yoga, ik kom tot rust met een goede natuurdocumentaire. Ik heb inmiddels een behoorlijk imposante dvd-collectie, met als pronkstuk een dvd-set met meer dan 180 uur aan documentaires van Sir David Attenborough. Maar ook zelf lekker de natuur in is een favoriet tijdsverdrijf.

Klussende kijker

Zelf meubeltjes in elkaar knutselen, vind ik heerlijk ontspannend. Ons appartement in Amsterdam heb ik samen met mijn vader omgetoverd van studentenhuis tot ‘thuis’. Maar de klusoutfit was nauwelijks uitgewassen, of de verhuisdozen kwamen tevoorschijn. Voor mijn nieuwe baan bij Eisma ben ik namelijk met mijn gezin naar de Achterhoek verhuisd. Binnenkort nemen we onze intrek in een nieuwe woning en ook daar volgt eerst een grote verbouwing.

Nieuw genre

Sinds mijn studietijd heb ik behoorlijk wat omzwervingen gemaakt. Van bedrijfsleider in een restaurant tot het bewaken van de kwaliteit van de webcare van Amsterdam Airport Schiphol. Met mijn nieuwe baan bij Eisma Content Marketing is er een nieuw seizoen in mijn leven aangebroken. Voor mij een geweldig nieuw genre waar ik volop mijn creativiteit in kwijt kan. Ik heb dan ook ontzettend veel zin in het vervullen van deze functie. Dat wordt bingewatchen de komende tijd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *