Ga naar hoofdinhoud

Over Eisma Content Marketing

Eisma Content Marketing is ontstaan vanuit de uitgeverij Eisma Media Groep. De Eisma Media Groep is de holding van B2B uitgeverijen Eisma Businessmedia, Eisma Bouwmedia, Eisma Industriemedia en Eisma Horsesmedia én de educatieve uitgeverij Eisma Edumedia. Steeds vaker melden klanten van deze BV’s zich met de vraag of de Eisma Media Groep hen kan helpen ‘met het vertellen van hun verhaal’.

Het initiatief Eisma Content Marketing is voor de Eisma Media Groep dan ook een hele logische stap: uitgeven zit al zo’n 150 jaar in ons DNA. We kennen onze doelgroepen en spreken hun taal en die van hun klanten. Bovendien werken we met ervaren journalisten en redacteuren die weten hoe een sector zich beweegt.

Werkwijze

Aangezien de creatie en verspreiding van verhalen voor klanten anders tot stand komt dan het schrijven voor de onafhankelijke merken van Eisma Media Groep, heeft Eisma Content Marketing een eigen team. Dit team bestaat onder andere uit content marketing journalisten en een camera-journalist. Samen met de klant kijken we wie welke rollen invult binnen onze content marketing samenwerking. De verschillende rollen binnen content marketing die wij onderscheiden zijn:

  • Strateeg content marketing: levert, in samenwerking met de klant, een bijdrage aan het opstellen van een content marketing strategie
  • Hoofdredacteur: een content marketing specialist die de tone of voice van de klant bewaakt en de kwaliteit van de content items bewaakt. Ook adviseert de hoofdredacteur over de in te zetten formats.
  • Content marketing specialist: maakt het verhaal. Dit kan zijn het schrijven van een artikel, het tekenen van een animatie of infographic of het maken van een video.
  • Content-coördinator: bewaakt de planningen voor de klant en de andere betrokken makers. Ook zet deze persoon de producties uit bij onze makers
  • Analist: beoordeelt in samenwerking met de klant de effectiviteit van de campagnes

Onze missie

Alleen adverteren is tegenwoordig als bedrijf niet meer voldoende. Zowel bestaande als potentiële klanten willen verhalen lezen over het wat, waarom en hoe van uw bedrijf, product of dienst. Steeds meer bedrijven in de bouwsector gaan daarom aan de slag met het maken van verhalen.

Met onze eigen methode helpt Eisma Content Marketing daar graag bij. Samen met jou, onze klant, kunnen we een contentstrategie bepalen en helpen met de uitvoering van deze strategie. Zo schrijven wij blogs, persberichten en artikelen, maken we professionele video’s, animaties en infographics en kunnen we helpen bij de organisatie van een webinar. Dit wordt allemaal geproduceerd voor jouw eigen kanalen en jouw eigen doelgroep. Zo helpen we je met het ontwikkelen van uw eigen publiek.

Onze visie

Onze visie is:

ECM helpt met het vertellen van verhalen op een inspirerende en creatieve manier zodat onze klanten hun publiek kunnen vinden, binden en activeren.

Voor de toekomst hebben wij de ambitie om de meest creatieve B2B verhalensmederij van Nederland te zijn die verhalen bedenkt, maakt en zendt, gesmeed door multidisciplinaire teams.

Kortom: Eisma Content Marketing helpt je uitgeven!