Ga naar hoofdinhoud

Zakelijk vloggen in Burgers’ Mangrove

In het voorgaande artikel over zakelijk vloggen met je smartphone, schreven we al dat je geen vlogexpert hoeft te zijn als je wilt starten met vloggen. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon met een goede camera, een selfistick en eventueel een klein dasspeldmicrofoontje. Eddy Buiting, hoofdredacteur van Installatie en Sanitair, besloot de daad bij het woord te voegen. Hij maakte een vlog in de Mangrove van Burgers’ Zoo.

De Mangrove is afgelopen zomer geopend en draait op een zelf ontworpen installatie die miljoenen liters water zuivert en verpompt. Eddy mocht nog voor de opening van het park naar binnen om achter de schermen te filmen. De plekken waar de dierenbezoeker of installateur niet mag komen. Ontzettend interessant voor de doelgroep en daarom een prachtig onderwerp voor een vlog.

Eddy: ‘De eerste vlog van Installatie.nl. De drie zeekoeien in Burgers’ Mangrove eten 90 kilo andijvie per dag. En poepen dit ook weer uit. Hoe houdt installatietechniek het zwemwater zuiver? Hoe houd je het in een hal met teflon dak permanent tussen de 26 en 28 graden en voldoende luchtvochtig? Er is zo veel moois op installatiegebied te tonen vanuit ’s werelds grootste overdekte mangrove. In ons printmagazine zag u al veel, hier online ook foto’s van de bouw, maar een kijkje achter de schermen in bewegend beeld nog niet. Daarom een eerste vlog van mijn hand vanuit Burgers Mangrove; een technische rondleiding langs plaatsen waar de dierentuinbezoeker niet komt. Ik ben benieuwd wat u er van vindt.’

De vlog is met enthousiasme ontvangen door de doelgroep, en de tweede staat inmiddels ook online. Een mooi voorbeeld van hoe je vloggen kunt inzetten! Is het ook iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *