Ga naar hoofdinhoud

6 fouten om te vermijden in een video

Het (laten) maken van een video voor jouw bedrijf is een heel goed idee. Hier lees je waarom. Maar er zijn ook valkuilen. Dit is wat je in ieder geval niet moet doen:

1.Alle marketingdoelen met één video proberen te behalen

Dat lukt namelijk niet. Het is belangrijk één doel te kiezen, bijvoorbeeld het vergroten van de naamsbekendheid of het genereren van leads. Focus op dat ene doel en maak aparte video’s voor andere doelen.

2.De video te lang maken

Je hebt natuurlijk veel te vertellen, maar hou het kort. Duurt een video langer dan 2 minuten, dan wordt de kans steeds groter dat de kijker afhaakt. Zie de video als eerste kennismaking met de klant, als haakje waarvandaan de klant verder geleid/verleid wordt.

3.Geen focus op het publiek

Bedenk van tevoren goed wie jouw publiek is en hoe je ze kunt bereiken. Waar zitten de klanten echt op te wachten? Op een video van een lachende ijsbeer of toch op een handige how-to-video? Met de eerste video is er weliswaar meer kans op een internethit, maar het is de vraag of je jouw publiek ook echt bereikt.

4.De call to action vergeten

Helaas weet de klant dan niet waar ‘ie vervolgens naar toe kan. Deze call to action hangt ook weer af van de eerder geformuleerde doelstelling. Wil je leads, verwijs dan naar een whitepaper. Wilt je meer verkopen, verwijs dan naar de webwinkel of een contactknop.

5.Geen aandacht besteden aan de landingspagina

Na het (laten) maken van de video ben je nog niet klaar. Nu is het zaak mensen de video te laten bekijken. Dit betekent dat je een zo optimaal mogelijke omgeving voor de video moet creëren: goede keywords gebruiken, een goede url, goede metabeschrijving en duidelijke begeleidende tekst. Vergeet de social sharing-knoppen niet!

6.Geen promotiestrategie hebben

De kans is klein dat jouw publiek online zomaar over jouw video struikelt. De video moet gepromoot worden om bereik te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld door erover te bloggen, hem op social media te delen, anderen vragen te delen, een mailing verzenden of adverteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.