Ga naar hoofdinhoud

Webinar klaar; wat nu?

Je hebt een succesvol webinar georganiseerd met een flink aantal kijkers. De reacties waren goed, er waren veel kijkers en er werden veel vragen gesteld. Dat zit er op!

Leads

Althans, dat denk je misschien. Want nu begint het pas. Als het goed is, heb je na het webinar een bak vol interessante leads. Mailadressen en namen van mensen die serieus geïnteresseerd zijn in het onderwerp waarover je gesproken hebt. Het is nu zaak deze mensen verder te voeden met informatie, om ze zo uiteindelijk van lead tot klant te maken. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door je leads extra informatie te mailen, door ze te bellen of door ze uit te nodigen voor een kennisevent. De mogelijkheden zijn eindeloos! Neem ook de on demand-kijkers mee in dit traject. Waarschijnlijk is er ook een groep mensen die zich wel heeft aangemeld voor het webinar, maar niet heeft gekeken. Deze leads zijn zeker niet minder interessant dan de kijkers. Bied deze groep de on demand-mogelijkheid aan en voorzie ook hen van extra informatie. Soms zijn er na het webinar nog onbeantwoorde vragen. Pak deze zo snel mogelijk op.

Content mappen

Na het webinar beschik je over een schat aan informatie die je weer op andere manieren kunt ‘hergebruiken’; we noemen dit ook wel content mappen. Een paar ideeën:

  • Maak een persbericht over de inhoud.
  • Stuur een mailing met een samenvatting naar al je relaties.
  • Deel prikkelende quotes uit het webinar op social media.
  • Maak een lijst van de meest gestelde vragen en antwoorden en zet deze online.
  • Deel foto’s van de uitzending op social media.
  • Plaats complimenten van kijkers online.
  • Maak en verspreid een whitepaper over een specifiek onderwerp waar veel vragen over waren.

Zorg bij al deze uitingen voor een link naar de on demand-versie van je webinar. Op die manier genereer je ook na afloop van het webinar nieuwe leads. Behalve webinars kan Eisma Content Marketing ook dit gedeelte op zich nemen in de vorm van een ‘webinar 2.0‘.

Houdbaarheid

Een webinar heeft vaak een lange houdbaarheidsdatum. Het is dus helemaal niet raar om in de weken en maanden na uitzending met enige regelmaat te verwijzen naar de terugkijklink. Ook actuele gebeurtenissen kunnen reden zijn om het webinar weer eens onder de aandacht te brengen.

Meer weten over het organiseren van een webinar of over het opvolgen van je leads? Neem dan contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *